Cartofi noi cu cascaval

Cartofi noi cu cascaval
Ingrediente:

1 kg cartofi (de preferat cartofi noi sau rosii), 4 linguri de ulei de masline, 200 gr cascaval, 1 lingurita oregano, 3 fire cimbru proaspat, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

5

5/5 - (24 votes)

Cartofi noi cu cascaval, un preparat irezistibil. Cartofi deliciosi, cu crusta usor crocanta si miez pufos, deliciu completat de cascaval, cimbru si oregano. O reteta simpla si foarte gustoasa, mai ales langa o salata de rosii cu castraveti. Daca iti plac  retetele la cuptor, iti recomand si reteta Cartofi cu rozmarin.

Cartofi noi cu cascaval

Preincalzim cuptorul la 200C.
Spalam foarte bine cartofii, cu ajutorul unui buretete abraziv.
Taiem cartofii in sferturi sau felii mai mari si ii asezam intr-un bol mare.
Adaugam uleiul de masline, oregano, sare si piper dupa gust.


Amestecam  si asezam cartofii  intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in  cuptorul preincalzit si ii coacem timp de 25-30 de minute, sau pana cand cartofii sunt aurii si crocanti la exterior.

Adaugam imediat cascavalul razuit si punem tava in cuptorul incins pentru 1 minut.

Cartofi noi cu cascaval

Presaram cimbru proaspat maruntit pe toata suprafata.

Cartofi noi cu cascaval

Servim imediat, alaturi de salata de rosii cu castraveti.

Cartofi noi cu cascaval

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *