Cartofi noi cu cascaval, un preparat irezistibil. Cartofi deliciosi, cu crusta usor crocanta si miez pufos, deliciu completat de cascaval, cimbru si oregano. O reteta simpla si foarte gustoasa, mai ales langa o salata de rosii cu castraveti. Daca iti plac retetele la cuptor, iti recomand si reteta Cartofi cu rozmarin.
Preincalzim cuptorul la 200C.
Spalam foarte bine cartofii, cu ajutorul unui buretete abraziv.
Taiem cartofii in sferturi sau felii mai mari si ii asezam intr-un bol mare.
Adaugam uleiul de masline, oregano, sare si piper dupa gust.
Amestecam si asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si ii coacem timp de 25-30 de minute, sau pana cand cartofii sunt aurii si crocanti la exterior.
Adaugam imediat cascavalul razuit si punem tava in cuptorul incins pentru 1 minut.
Presaram cimbru proaspat maruntit pe toata suprafata.
Servim imediat, alaturi de salata de rosii cu castraveti.
Pofta buna!