Cartofi cu rozmarin la cuptor

Cartofi cu rozmarin la cuptor
Ingrediente:

 1 kg cartofi (de preferat cartofi noi  sau rosii), 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita rozmarin uscat, 1 /2 lingurita praf de usturoi, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

4

5/5 - (10 votes)

Cartofi  cu rozmarin la cuptor, o garnitura delicioasa , perfecta pentru orice preparat. Crocanti la exterior si moi in interior,  cu aroma intensa de  rozmarin si usturoi, Cartofii cu rozmarin la cuptor se prepara usor si sunt foarte gustosi.

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Preincalzim cuptorul la 200C.
Spalam foarte bine cartofii si, daca sunt noi  ii putem lasa cu coaja.
Taiem cartofii in sferturi sau felii mai mari si ii asezam intr-un bol mare.
Adaugam uleiul de masline, rozmarinul ( il sfaramam putin intre degete pentru a elibera aroma), praful de usturoi, sare si piper dupa gust.
Amestecam pentru a acoperi uniform cartofii cu ulei si condimente.
Adaugam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si ii coacem timp de 25-30 de minute, sau pana cand cartofii sunt aurii si crocanti la exterior.

Cartofi cu rozmarin la cuptor
Pentru o rumenire uniforma, ii intoarcem  la jumatatea timpului de gatire sau folosim functia cu ventilatie sus-jos.
Dupa ce cartofii sunt gata, scoatem tava din cuptor si ii lasam cateva momente sa se racoreasca.
Cartofi cu rozmarin la cuptorSe servesc calzi, alaturi de sos cu iaurt, fripturi, pui la gratar sau peste.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *