Cartofi cu rozmarin la cuptor, o garnitura delicioasa , perfecta pentru orice preparat. Crocanti la exterior si moi in interior, cu aroma intensa de rozmarin si usturoi, Cartofii cu rozmarin la cuptor se prepara usor si sunt foarte gustosi.
Preincalzim cuptorul la 200C.
Spalam foarte bine cartofii si, daca sunt noi ii putem lasa cu coaja.
Taiem cartofii in sferturi sau felii mai mari si ii asezam intr-un bol mare.
Adaugam uleiul de masline, rozmarinul ( il sfaramam putin intre degete pentru a elibera aroma), praful de usturoi, sare si piper dupa gust.
Amestecam pentru a acoperi uniform cartofii cu ulei si condimente.
Adaugam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si ii coacem timp de 25-30 de minute, sau pana cand cartofii sunt aurii si crocanti la exterior.
Pentru o rumenire uniforma, ii intoarcem la jumatatea timpului de gatire sau folosim functia cu ventilatie sus-jos.
Dupa ce cartofii sunt gata, scoatem tava din cuptor si ii lasam cateva momente sa se racoreasca.
Se servesc calzi, alaturi de sos cu iaurt, fripturi, pui la gratar sau peste.
Pofta Buna!