Varza rosie calita este un preparat usor de facut, dar plin de gust. O poti servi ca garnitura langa o friptura suculenta sau peste la gratar, dar este la fel de buna si ca fel principal intr-o zi de post. Combinatia de arome dulce-acrisoare e pur si simplu irezistibila! Incearc-o si vei vedea cat este de buna! Daca iti place varza rosie, iti recomand sa incerci si reteta de salata de varza rosie. Este gustoasa si usor de pregatit!
Cum preparam Varza rosie calita?
Curatam varza rosie de primele foi si o tocam fideluta.Presaram sare peste varza tocata si framantam usor cu mainile.
Curatam si toacam ceapa marunt.
Incingem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa, sarea, chimenul si calim pentru 3 minute.Adaugam varza si amestecam.
Acoperim cratita cu un capac si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand.
Dupa cateva minute adaugam 150 ml apa.La finalul fierberii adaugam otetul, mai lasam pe foc 1 minut.
Adaugam sare si piper dupa gust.Se serveste calda, alaturi de diverse preparate din carne sau simpla, ca garnitura.
Aceasta reteta este simpla, dar extrem de gustoasa.
Pofta buna!