Tocanita de rosii

Tocanita de rosii
Ingrediente:

1 kg rosii ( fara pielita), 2 buc ceapa, 1 ardei capia, 5 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, 4 linguri ulei, cimbru uscat dupa gust, 1/2 legatura de patrunjel.

Timp preparare

25 minute

Nr. portii

4

5/5 - (26 votes)

Tocanita de rosii, un preparat cu specific traditional romanesc, incanta prin simplitate si bunatate. Celebra tocanita de rosii, preparata mai mult in zona de sud a tarii, este reteta de baza a sezonului de vara. Rosii proaspete, ardei si usturoi, cimbru si piper proaspat macinat, o  explozie de arome si gust. Descopera si alte retete de mancare in sectiunea Colectii de Retete!

Tocanita de rosii

Taiem marunt ceapa si ardeiul.

Punem intr-o cratita, uleiul la incins. Adaugam ceapa, ardeiul si 1 praf de sare.

Lasam la calit cca 8 minute, la foc potrivit.

Adaugam rosiile taiate si amestecam.

Lasam compozitia sa fiarba, la foc mediu, cca 15 minute.

Tocanita de rosii

Adaugam usturoiul zdrobit, potrivim de sare, piper si cimbru.

Tocanita de rosiiServim imediat, cu paine sau mamaliguta.

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *