Supa-crema de dovlecei

Supa-crema de dovlecei
Ingrediente:

2 dovlecei , 1 ceapa, 3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 700 ml supa de legume, sare si piper dupa gust, 1 lingura smantana.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

3

4.9/5 - (9 votes)

O supa revigoranta si gustoasa este supa-crema de dovlecei, o alegere inspirata, in special in perioada postului. Se prepara rapid, cu ingrediente simple si gustoase. Aceasta supa este calda, nutritiva si reconfortanta, astfel ca poate fi consumata oricand si de catre oricine, chiar si de catre copii.

In perioada postului, poti renunta la smantana. De asemenea, pentru un plus de gust poti adauga si alte condimente care iti plac. Pentru cei care nu tin post, o varianta gustoasa este cu chorizo tocat marunt si rumenit bine si presarat pe deasupra.

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi.

Ceapa  o taiem in bucati potrivite.

Usturoiul se curata.

Dovleceii se calesc  impreuna cu ceapa , pentru 3-4 minute.

Adaugam supa , usturoiul si lasam sa fiarba la foc mic ,  20 de minute.

Dupa fierbere,  adaugam smantana , iar cu ajutorul unui blender pasam pana obtinem o consistenta cremoasa si fina.

La final,  adaugam sare si piper dupa gust.

Supa-crema de dovlecei se serveste imediat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *