Slanina fiarta

Ingrediente

slanina frageda fara sorici de pe burta care are un strat de tesut muscular, sare.
Compozitia de fiert cuprinde: 50 gr ceapa, 25 gr usturoi, 3 boabe de cuisoare, 5 boabe de piper boabe, 1 foaie de dafin-cantitate pentru 2.5 l apa.

Preparare

Sunca se sareaza si se lasa asa 20 zile. Dupa acest timp se pune intr-un vas cu apa fiarta si ingredientele de mai sus, se fierbe aproximativ 1 ora, apoi se scoate si se pune la rece pentru ca sa se intareasca.
Slanina fiarta se unge cu usturoi pisat dupa preferinta cu boia de ardei.
Este frageda si gustoasa. Slanina fiarta se consuma in decurs de 10 zile.

Servire

Se serveste cu ceapa sau usturoi.
slanina fiarta

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.