Ingrediente Ciorba de fasole boabe cu afumatura
1 coasta de porc afumata – cca 1 kg, 500 gr fasole boabe , 2 buc ceapa, 1 morcov, 2 buc ardei gras, 10 rosii mici (cherry), 1 lingura pasta de tomate, 1/2 telina mica, 50 ml ulei, cateva fire de leustean proaspat , sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
- Fasolea boabe se pune la inmuiat in apa calda, minim 10 ore.
- Fasolea se pune la fiert cu apa rece ( 3 l ), dupa 10 min de la fierbere se inlocuieste cu alta apa.
- Procedura se repeta de 2 ori.
- In ultima apa se adauga coasta afumata si portionata.
- Adaugam 1 lingurita de sare si continuam fiarberea pentru 1 ora si 30 min.
- Se fierbe la foc mic, pana fasolea este fiarta.
- Se scoate coasta din supa si se lasa la racit , apoi se dezoseaza.
- Spalam legumele , le curatam si apoi le taiem cubulete, fara rosii.
- Intr-o oala incingem uleiul , adaugam legumele si se lasa cateva minute sa se soteze.
- Se adauga pasta de tomate , rosiile decojite si 5 polonice de supa .
- Se continua fierberea la foc mic pentru 12 minute.
- Adaugam fasolea si carnea taiata cubulete potrivite.
- Se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
- Se inchide focul si se adauga leustean taiat marunt.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Pofta Buna !