Descopera reteta traditionala de Lebar, preparatul delicios din carne, slanina si ficat de porc, perfect pentru masa de sarbatori. Afla cum sa pregatesti acasa lebarul fraged si aromat, folosind ingrediente simple si condimente care ii dau un gust si savoare. Vezi pas cu pas cum sa obtii un lebar de casa cremos, ideal pentru platourile festive si mesele alaturi de cei dragi!
Cum sa pregatesti Lebar acasa, pas cu pas
Punem ficatul in apa rece pentru 30 minute.
Taiem in bucatele: ficatul, slanina si carnea.
Le punem intr-un vas impreuna cu: sare, 10 boabe de piper, foaia de dafin si 3 boabe de ienibahar.
Adaugam apa cat sa le acopere si le punem la fiert, la foc mic-mediu, pentru 1 ora.
Spuma formata se indeparteaza in timpul fierberii.
Le scoatem cu o spumiera si le lasam sa se raceasca.
Ceapa se taie in felii si se caleste in untura, pentru 3 minute.
Trecem, de doua ori, prin masina de tocat produsele din carne si ceapa calita.
Le punem intr-un vas, adaugam untura ramasa de la ceapa calita, sare, piper dupa gust.
Amestecam bine pana formam o compozitie omogena.
Umplerea lebarului – la masina de tocat carne (fara cutit si sita) se adapteaza o palnie de umplut carnati. Se trage tot intestinul pe palnie, lasandu-se capatul legat putin afara.
Umplerea se face fara sa indesam, in bucati de cca 20 cm.
Le legam la capete cu ata alimentara.
Se pun la fiert, zeama ramasa de la carne , la foc mic, fara sa clocoteasca , cca 20 minute.
In timpul fierberii se inteapa cu un ac mai gros, din loc in loc (ca sa nu plesneasca intestinul).
Dupa fierbere se pun la zvantat si apoi pentru 3-4 ore la presa, de preferat peste noapte.
Ii impaturim in hartie si ii pastram la rece.
Pofta buna!
1 thoughts on “Lebar de casa”
Super,toate retetele le incerc una cite una si sint incintata Ray