Pate de vinete cu nuca – o gustare delicioasa
Daca esti fan al gusturilor simple, dar pline de savoare, pateul de vinete cu nuca este alegerea perfecta. Fie ca il servesti pe paine prajita sau ca aperitiv la o masa in familie, acest pate incanta prin bunatate.
Il poti folosi la sandwich-uri rapide, ca gustare sanatoasa sau chiar la platouri festive. Aroma sa bogata si consistenta cremoasa il fac irezistibil pentru oricine iubeste gustarile sanatoase.
Inspiratie pentru meniul tau
Daca iti place sa pregatesti bunatati, iata cateva retete din care sa te inspiri:
Bastonase din vinete pane in crusta crocanta
Mancare de vinete cu rosii si usturoi
Cum preparam Pate de vinete cu nuca
Spalam vanata si o coacem pe plita sau pe gratar, pana cand coaja se innegreste si pulpa devine moale.
Curatam vanata de coaja si punem pulpa intr-o sita, la scurs.
Dupa ce s-a scurs zeama, punem vanata in vasul unui mixer vertical.
Adaugam miezul de nuca, ceapa rosie, uleiul si sare dupa gust.
Pasam totul cu blenderul pana obtinem o pasta fina si omogena.
Pateul il putem servi pe paine prajita, lipie sau ca aperitiv, alaturi de legume proaspete.
Sa aveti pofta!