Zacusca de vinete cu ardei in varianta dietetica, delicioasa si aspectuoasa , ideala pentru cei care tin regim alimentar. Legumele coapte confera acestei retete o bunatate aparte.
Ceapa , ardeiul copt si vinetele se trec (separat) prin masina de tocat carne.
Intr-o cratita mai mare adaugam uleiul si apa , punem pe foc , iar cand a atins punctul de fierbere adaugam ceapa.
Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute ( amestecam periodic).
Adaugam ardeiul copt , sosul de rosii cu ardei si continuam fierberea la foc mic pentru 50 minute.
Potrivim de sare, piper , adaugam vinetele si mai lasam vreo 10 minute pe foc, amestecand periodic.
Zacusca fierbinte se pune in borcane sterilizate, le inchidem ermetic si le punem la sterilizat pentru 30 minute.
Dupa sterilizare, impaturim borcanele si a doua zi le transferam in camara.
Pofta Buna! Vezi si alte Retete de Zacusca