Zacusca dietetica

Zacusca dietetica
Ingrediente:

2,850 kg ceapa curatata , 3,050 kg vinete coapte, 4,850 kg ardei kapia copt ( fara seminte si cotor) , 500 ml apa , 200 ml ulei, 100 gr sare , 1 kg sos de rosii cu  ardei  ( sau 1,300 l bulion) , piper dupa gust.

Timp preparare

2 ore.

Nr. portii

30 borcane - 370 ml

4.7/5 - (31 votes)

Zacusca de vinete cu ardei in varianta dietetica,  delicioasa si aspectuoasa , ideala pentru cei care tin regim alimentar. Legumele  coapte  confera acestei retete o bunatate aparte.

Ceapa , ardeiul copt si vinetele se trec (separat) prin masina de tocat carne.

Zacusca dieteticaIntr-o cratita mai mare  adaugam uleiul si apa , punem pe foc  , iar  cand a atins punctul de fierbere adaugam ceapa.

Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute ( amestecam periodic).

Zacusca dietetica

Adaugam ardeiul copt  , sosul de rosii cu ardei si continuam fierberea la foc mic pentru 50 minute.

Potrivim de sare, piper  , adaugam vinetele si mai lasam vreo 10 minute pe foc, amestecand periodic.

Zacusca dietetica

Zacusca fierbinte se pune in borcane sterilizate,  le inchidem ermetic si le punem la sterilizat pentru 30 minute.

Zacusca dietetica

Dupa sterilizare, impaturim borcanele si a doua zi le transferam in camara.

Pofta Buna! Vezi si alte Retete de Zacusca

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *