Salata de muraturi asortate

Salata de muraturi asortate
Ingrediente:

200 gr varza murata,  100 gr patlagele murate (gogonele), 100 gr castraveti murati,  2-3 linguri ulei,  1 lingurita zahar, piper proaspat macinat, dupa gust.

Timp preparare

5 minute

Nr. portii

4

5/5 - (8 votes)

In casa bunicii, camara era un taram magic, plin de borcane cu gem, zacusca  si muraturi asortate. Le aseza  cu atentie, randuri-randuri, de parca ar fi fost comori de pret. Iarna, cand aerul era taios si zapada scartaia sub picioare, bunica deschidea camara si aducea la masa muraturi asortate, pline de culoare si savoare. Pregatea o salata de muraturi, ideala pentru preparatele de sezon. Ce vremuri… ce bucurie! Aceasta salata este ideala langa o tocana de cartofi , adaugand un contrast acrisor langa bunatatea cartofilor. La fel de bine se potriveste alaturi de o  friptura, carnea frageda fiind asortata perfect de prospetimea muraturilor. Pentru o masa traditionala romaneasca, serviti-o alaturi de o iahnie de fasole, confera gust si savoare.

Salata de muraturi asortate

Reteta Salata de muraturi

Scoatem varza, patlagelele, castravetii  din borcanul cu muraturi asortate si le scurgem bine de zeama.
Taiem  muraturile in felii subtiri. Varza poate fi taiata fasii, iar patlagelele si castravetii in rondele sau felii lungi, dupa preferinta.
Salata de muraturi asortate

Punem toate muraturile intr-un bol incapator si adaugam uleiul, presarand piper proaspat macinat deasupra.
Adaugam zaharul pentru a echilibra aciditatea muraturilor si amestecam usor, astfel incat toate aromele sa se combine.
Salata de muraturi asortate Lasam salata sa se odihneasca cateva minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine. Servim cu placere!

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *