Va invit la o reteta de toamna, Mancare de conopida cu masline! Preparata rapid si cu ingrediente la indemana, Mancarea de conopida cu masline este un preparat simplu, dar foarte gustos. Aroma maslinelor si dulceata rosiilor confera bunatate maxima. Preparata in varianta de post, reteta poate fi adaptata si alaturi de produse din carne. Bucurati-va de bunatatile acestui sezon!
Desprindem conopida in buchetele si o punem intr-un vas cu apa rece.
Adaugam o lingurita de sare si amestecam usor. Lasam deoparte pentru 10 minute.
Scoatem conopida si o transferam intr-o cratita cu apa fierbinte.
Fierbem conopida pentru 5 minute.
Taiem ceapa, ardeiul gogosar si rosiile.
Incingem uleiul intr-o cartita si adaugam ceapa, ardeiul.
Calim cateva minute, amestecand periodic.
Adaugam rosiile si amestecam.
Lasam sa fiarba, la foc mediu, pana sosul scade, iar legumele sunt fierte.
Daca sosul scade si legumele nu sunt fierte suficient, adaugam 100 ml apa calda si continuam fierberea.
Adaugam maslinele in sosul format si fierbem compozitia inca 2 minute.
Adaugam conopida scursa si potrivim gustul, de sare si piper.
Continuam fierberea pana ce conopida este fiarta si inchidem focul.
Adaugam patrunjel verde maruntit.
Pofta Buna!
Descopera si alte RETETE DE MANCARE!