Ingrediente Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Blat: 300 gr biscuiti simpli.
Crema: 2oua, 80 gr zahar, 50 gr faina, 500 ml lapte, esenta de rom, 20 gr cacao, 1 tableta de ciocolata, 150 gr unt.
Decor: nuca de cocos
Preparare
- Intr-un vas se pune laptele ( 400 ml ) pe foc la fiert, separat intr-un bol se amesteca cacao,ouale, faina, zahar si 100 ml lapte rece.
- Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga amestecul format mai sus si se amesteca pana obtinem o crema fina si consistenta.
- Se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pana se topeste.
- Se lasa sa se racesca cca 10 min , se adauga untul cubulete , esenta de rom si mixam pana obtinem o crema omogena.
- Pe un platou se aseaza un strat de biscuiti se stropesc cu rom, se adauga un strat uniform de crema, apoi un strat de biscuiti si se continua , ultimul strat fiind de biscuiti.
- Se imbraca prajitura cu crema si se decoreaza cu nuca de cocos.
- Se introduce la rece pentru 4-5 ore, de preferat prajitura se pregateste seara iar a doua zi se portioneaza.
- Se portioneaza dupa preferinta si se serveste rece.
Dupa preferinta puteti adauga la servire o avelina din frisca.
Pofta Buna!