Placinte la tigaie. Reteta cu branza, ceapa si marar

Placinte la tigaie. Reteta cu branza, ceapa si marar
Ingrediente:

Aluat - 500 gr faina alba, 320 ml lapte, 20 ml ulei , 7 gr drojdie uscata, 20 gr zahar, 1 praf de sare.

Umplutura - 2  legaturi marar, 300 gr branza telemea, 1 ceapa razuita.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

8

5/5 - (66 votes)

Placinte la tigaie. Reteta cu branza, ceapa si marar. Simplu si rapid, reteta de placinte la tigaie se poate prepara usor, iar rezultatul este o bunatate. Servite ca gustare, placintele cu branza, ceapa si marar sunt preferatele tuturor.

Preparare Umplutura

Razuim branza si ceapa. Taiem marunt mararul.

Amestecam ingredientele: branza, ceapa si marar.

Preparare Aluat

Amestecam laptele cald cu drojdia uscata si zahar.

Amestecam , acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la loc caldut pentru 10 minute.

Adaugam praful de sare, faina si amestecam.

Adaugam uleiul si framantam pana obtinem un alaut omogen.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il punem la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in 8 parti egale si le modelam sub forma de bila.

Modelam aluatul cu putin ulei si cu ajutorul unui sucitor.

Intindem fiecare bila sub forma rotunda si  adaugam 1 lingura plina cu umplutura.

Pliem marginile si le unim bine.

Intoarcem placinta cu parte pliata in jos  si intindem usor cu sucitorul, diametrul de 18 cm.

Incingem o tigaie, punem 1/2 lingurita de ulei si coacem placintele pe ambele parti.

Timpul de coacere este de  maxim 2 minute,  pe fiecare parte.

Dupa coacere, placintele se aseaza pe un platou de servire.

Se servesc calde sau reci. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *