Ficatei de pui cu usturoi, o reteta rapida, un preparat delicios si satios. Sunt foarte gustosi alaturi de legume coapte in tava, garnitura de piure de cartofi, orez sau salata proaspata.
Spalam bine ficateii de pui sub un jet de apa rece si indepartam eventualele membrane sau cheaguri de sange.
Ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stergem usor cu prosoape de hartie.
Curatam si zdrobim usturoiul.
Intr-un bol mare, amestecam ficateii cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua de ardei si cimbrul.
Lasa ficateii la marinat pentru cel putin 30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 200°C.
Transfera ficateii marinati intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, si ii distribuim uniform.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem ficateii timp de aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand sunt bine gatiti si rumeniti.
La jumatatea timpului de coacere, intoarcem ficateii pentru a ne asigura ca se rumenesc uniform pe toate partile.
Scoate ficateii din cuptor si lasa-i sa se odihneasca cateva minute.
Ii transferam pe un platou si servim imediat.
Pofta buna la Ficatei de pui cu usturoi!