Piureul de mazare este o garnitura fina, aromata si extrem de usor de preparat. Perfect pentru a insoti fripturi, peste sau alte preparate, acest piure adauga bunatate si culoare in farfuria ta.
Cum preparam un Piure de mazare, fin si delicios?
Punem la fiert o oala cu apa si adaugam o lingurita de sare.
Cand apa clocoteste, adaugam mazarea. Daca este congelata, nu este nevoie sa o decongelezi.
Lasam mazarea sa fiarba timp de maxim 6 minute, avand grija sa-si pastreze culoarea verde intensa.Scurgem mazarea fiarta si o transferam imediat intr-un bol cu apa rece.
Acest pas ajuta la pastrarea culorii si a texturii.
Scurgem mazarea din nou dupa 1 minut.Punem mazarea intr-o cratita, adaugam smantana si untul.
Amestecam periodic pana smantana clocote, iar untul se topeste.
Inchidem focul si transferam compozitia in vasul unui mixer vertical.Mixam pana cand piureul devine cremos si omogen.
Trecem piureul format printr-o sita fina.
In compozitia formata adaugam sare dupa gust.
Sfat! Daca vi se pare ca piureul este prea gros, puteti modifica consistenta adaugand smantana dulce fierbinte, putin cate putin.
Servim piureul de mazare cald, alaturi de felul tau principal preferat. Este atat de gustos incat s-ar putea sa-l savurezi si simplu!