Piure de mazare, fin si delicios

Piure de mazare
Ingrediente:

500 gr mazare congelata, 100 ml smantana dulce (minim 30% grasime),  35 gr unt  gras, , sare dupa gust.

Timp preparare

10 minute

Nr. portii

4

5/5 - (14 votes)

Piureul de mazare este o garnitura fina, aromata si extrem de usor de preparat. Perfect pentru a insoti fripturi, peste sau alte preparate, acest piure adauga bunatate si culoare in farfuria ta.

Cum preparam un  Piure de mazare, fin si delicios?

Punem la fiert o oala cu apa si adaugam o lingurita de sare.

Cand apa clocoteste, adaugam mazarea. Daca este congelata, nu este nevoie sa o decongelezi.

Piure de mazare
Lasam mazarea sa fiarba timp de maxim 6 minute, avand grija sa-si pastreze culoarea verde intensa.
Piure de mazare Scurgem mazarea fiarta si o transferam imediat intr-un bol cu apa rece.
Acest pas ajuta la pastrarea culorii si a texturii.
Scurgem mazarea din nou dupa 1 minut.
Piure de mazare Punem mazarea intr-o cratita, adaugam smantana si untul.
Piure de mazare Amestecam periodic pana smantana clocote, iar untul se topeste.
Inchidem focul si transferam compozitia in vasul unui mixer vertical.
Piure de mazare Mixam pana  cand piureul devine cremos si omogen.
Trecem piureul format printr-o sita fina.
In compozitia formata adaugam  sare dupa gust.

Sfat! Daca vi se pare ca piureul este prea gros, puteti modifica consistenta adaugand  smantana dulce fierbinte, putin cate putin.

Piure de mazare

Servim piureul de mazare cald, alaturi de felul tau principal preferat. Este atat de gustos incat s-ar putea sa-l savurezi si simplu!

 

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *