Cotlet in sos de rosii – reteta simpla si gustoasa, reteta ideala pentru intreaga familie. Carnea se prepara usor, este frageda si se combina perfect cu sosul de rosii si usturoi. Se potriveste de minune cu piure, orez sau mamaliguta. Afla secretul unui cotlet fraged si vezi ce trucuri folosesc pentru un gust ca la restaurant.
Secrete pentru un cotlet fraged si gustos
Cotletul nu trebuie prajit prea mult la inceput – doar cat sa prinda culoare, apoi se gateste lent in sos.
Adauga putina apa sau supa daca sosul scade prea repede, pentru a evita uscarea carnii.
Daca ai timp, marineaza carnea inainte, cu ulei, usturoi, condimente si un strop de zeama de lamaie – o face mai frageda.
Gateste la foc mic, cu capac, pentru a pastra suculenta carnii si a permite aromelor sa se combine.
- Sosul ajuta enorm – carnea ramane suculenta si capata gust.
Pentru si mai multa inspiratie, vezi si:
Cum preparam Cotlet in sos de rosii
Incepem prin a taia cotletul in felii mai groase si il batem usor cu ciocanul de carne.
Condimentam cu sare, piper, cimbru uscat si boia dulce.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai mare si prajim bucatile de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Le scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie calim ceapa tocata fin si lasam doar cateva secunde.
Adaugam rosiile pasate, supa si o lingurita de zahar pentru a echilibra gustul.
Lasam totul sa dea in clocot 5 minute. Inchidem focul, lasam cateva momente sa se racoreasca si mixam compozitia cu un mixer vertical.
Adaugam bucatile de cotlet in sos, usturoiul maruntit si acoperim tigaia cu capac.
Lasam la foc mic aproximativ 30-40 de minute, pana carnea devine frageda.
Gustam si potrivim de sare si piper, iar la final presaram verdeata tocata proaspat.
Pofta buna!