Orez sarbesc, cunoscut si sub denumirea de “pilaf sarbesc,” o garnitura originara din Serbia, foarte apreciata in tarile balcanice. Reteta Orez sarbesc este adaptata in functie de preferinte, vedeta acestui preparat fiind ardeiul rosu si piperul proaspat macinat. Textura pufoasa a orezului si aroma legumelor il fac o alegere perfecta pentru a insoti diferite feluri de mancare, cum ar fi friptura sau preparatele din carne, precum si peste sau legume. Descopera si alte retete cu orez!
Curatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta.
Punem uleiul la incins si adaugam ceapa maruntita.
Calim 1 minut si adaugam morcovii taiati rondele.
Dupa 2 minute, adaugam ardeiul capia.
Lasam 2 minute, adaugam orezul si amestecam.
Turnam apa calda peste orez, adaugam sare si piper dupa gust.
Lasam 1 minut pe foc si transferam compozitia intr-un vas termorezistent.
Punem la cuptor pentru 45 minute/ 180C.
La final adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Indiferent daca il servesti ca si garnitura sau ca si fel principal, orezul sarbesc incanta prin bunatatea sa.
Pofta buna!