Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars
Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de copt, vanilie
Crema: 600 ml lapte, 4 oua, vanilie, 100 gr zahar, 3 mere.
Caramel: 100 gr zahar Decor: frisca batuta vanilata, zahar ars
Mod de preparare
- Merele se curata de coaja , fiecare mar se taie pe jumatate si se indeparteaza cotorul . Restul de mar se taie cubulete.
- Intr-o cratita se pune zaharul la topit , se amesteca cu o lingura de lemn, cand devine auriu spre roscat luam cratita de pe foc, se lasa cateva momente apoi se misca usor, astfel incat sa tapetam peretii cu glazura caramel.
- Se puncubuletle de mar peste glazura si se introduce la cuptor. Separat intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, lapte si vanilie. Cand merele au inceput sa se inmoaie turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza.
- Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace.
- Dupa coacere se lasa la rece cca 2 ore , dupa acest timp se rastoarna cu grija pe platou, crema va fi deasupra iar blatul ca baza , insiropat cu siropul de la crema.
- Tortul se imbraca in frisca , se decoreaza dupa imaginatie cu frisca si zahar ars maruntit.
Pofta Buna!