Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada
Ingrediente:

Foi - 3 oua, 8 linguri zahar , 6 linguri ulei, 6 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet, 1praf de sare, 650 gr faina superioara, 2gr pudra de vanilie.

Crema - 800 ml lapte , 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingura coaja rasa de  lamaie,  sucul de la 1 lamaie, 200 gr unt, 1 praf de sare.

Decor- 50 gr zahar pudra vanilat

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

30

5/5 - (108 votes)

Daca vrei o prajitura delicioasa si usor de facut, Alba ca Zapada este alegerea perfecta! Cu un blat pufos, crema fina de vanilie si o glazura catifelata, aceasta prajitura Alba ca Zapada va deveni preferata intregii familii. Descopera reteta si fa-ti ziua mai dulce!

Pregatire Foi prajitura Alba ca Zapada

Mixam laptele, ouale , zaharul, vanilia , bicarbonatul stins in otet  si uleiul.

Adaugam ,treptat,  faina  si se amesteca pana obtinem un aluat vartos.

Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul se imparte in patru parti egale,  pentru 4 foi,  de marimea unei tavi 30x20cm.

Se tapeteaza blatul de lucru cu faina si se intinde foaia cu merdeneaua.

Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu putin ulei si se aseaza incat  sa vina perfect, pana aproape de margini.
Coacem  foile, una cate una, in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.

Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. Procedam la fel cu restul foilor. Le lasam sa se racoreasca.

Crema

600 ml lapte se pune la fiert. Dizolva faina in restul de lapte si se amesteca cu zahar, praf de sare.

Dupa primul clocot,  adaugam  compozitia cu faina  si amestecam continuu, timp de 3 minute.

Se lasa sa se racesca complet, adaugam vanilia, coaja rasa de lamaie , sucul de lamaie si untul taiat cubulete.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare

Pe o tava  tapetata cu hartie se aseaza prima foaie, se intinde 1/4  din crema, foaie, 1/4  din crema, foaie, 1/4  din crema si ultima foaie.

Prajitura Alba ca ZapadaPrajitura se acopera cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.

Prajitura se lasa minim 7 ore (de preferat peste noapte) sa se inmoaie foile si apoi se portioneaza.

Se decoreaza cu zahar farin vanilat.

Prajitura Alba ca Zapada

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Prajitura Alba ca Zapada”

  1. sunteti minunati,nu am cuvinte pt.toate bunatatile pe care le aveti postate.aveti retete usoare ieftine si cel mai mult imi place ca folositi ingrediente ce le cunoste oricine.va multumesc ca existati.ioana

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *