Prajitura Alba ca Zapada este prajitura vedeta la mese festive. Nelipsita pe masa de Craciun, Paste sau Revelion, Prajitura Alba ca Zapada se prepara usor si cu ingrediente la indemana.
Pregatire Foi prajitura Alba ca Zapada
Mixam laptele, ouale , zaharul, vanilia , bicarbonatul stins in otet si uleiul.
Adaugam ,treptat, faina si se amesteca pana obtinem un aluat vartos.
Framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Aluatul se imparte in patru parti egale, pentru 4 foi, de marimea unei tavi 30x20cm.
Se tapeteaza blatul de lucru cu faina si se intinde foaia cu merdeneaua.
Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu putin ulei si se aseaza incat sa vina perfect, pana aproape de margini.
Coacem foile, una cate una, in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.
Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. Procedam la fel cu restul foilor. Le lasam sa se racoreasca.
Crema
600 ml lapte se pune la fiert. Dizolva faina in restul de lapte si se amesteca cu zahar, praf de sare.
Dupa primul clocot, adaugam compozitia cu faina si amestecam continuu, timp de 3 minute.
Se lasa sa se racesca complet, adaugam vanilia, coaja rasa de lamaie , sucul de lamaie si untul taiat cubulete.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
Pe o tava tapetata cu hartie se aseaza prima foaie, se intinde 1/4 din crema, foaie, 1/4 din crema, foaie, 1/4 din crema si ultima foaie.
Prajitura se acopera cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.
Prajitura se lasa minim 7 ore (de preferat peste noapte) sa se inmoaie foile si apoi se portioneaza.
Se decoreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Prajitura Alba ca Zapada”
sunteti minunati,nu am cuvinte pt.toate bunatatile pe care le aveti postate.aveti retete usoare ieftine si cel mai mult imi place ca folositi ingrediente ce le cunoste oricine.va multumesc ca existati.ioana