Prajitura cu mere si ciocolata

Ingrediente:

Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 120 gr faina, 1 praf de sare.

Umplutura: 6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de rom.

Glazura: 1 tableta  ciocolata 100 gr

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

24

5/5 - (36 votes)

Prajitura cu mere si ciocolata este o prajitura aromata si delicioasa. Reteta Prajitura cu mere si ciocolata  este usoara si ieftina.

Razuim merele si le punem intr-o cratita.

Adaugam zaharul, untul si le calim 5 minute, amestecand periodic.

Adaugam grisul, vanilia, esenta de rom  si amestecam.

Tapetam cu hartie de copt o tava   (dimensiune 20×30 cm), adaugam compozitia de mere,  o  intindem in strat uniform si o introducem la cuptorul incalzit la 180C/  5 minute.

Preparare Blat

Mixam albusurile  cu un praf de sare   pana obtinem o spuma densa.

Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva.

Mixam  galbenusurile cu praful de copt,  stins in otet, apoi adaugam albusurile spuma.

Adaugam faina si amestecam usor, pana se incorporeaza.

Compozitia de aluat se toarna peste compozitia de mere.

Se coace pana blatul devine auriu,  iar prin apasare isi revine la forma initiala.

Se scoate din cuptor , se lasa sa se racesca cateva momente si apoi se rastoarna pe o tava mai mare.

Punem o tava deasupra tavii de copt, iar prin miscare rapida rasturnam prajitura.

Se indeparteaza hartia de copt , lasam sa se raceasca complet si apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

Se introduce la rece cateva minute si  se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Prajitura cu mere si ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *