Prajitura cu mere si ciocolata este o prajitura aromata si delicioasa. Reteta Prajitura cu mere si ciocolata este usoara si ieftina.
Razuim merele si le punem intr-o cratita.
Adaugam zaharul, untul si le calim 5 minute, amestecand periodic.
Adaugam grisul, vanilia, esenta de rom si amestecam.
Tapetam cu hartie de copt o tava (dimensiune 20×30 cm), adaugam compozitia de mere, o intindem in strat uniform si o introducem la cuptorul incalzit la 180C/ 5 minute.
Preparare Blat
Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma densa.
Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva.
Mixam galbenusurile cu praful de copt, stins in otet, apoi adaugam albusurile spuma.
Adaugam faina si amestecam usor, pana se incorporeaza.
Compozitia de aluat se toarna peste compozitia de mere.
Se coace pana blatul devine auriu, iar prin apasare isi revine la forma initiala.
Se scoate din cuptor , se lasa sa se racesca cateva momente si apoi se rastoarna pe o tava mai mare.
Punem o tava deasupra tavii de copt, iar prin miscare rapida rasturnam prajitura.
Se indeparteaza hartia de copt , lasam sa se raceasca complet si apoi se glazureaza cu ciocolata topita.
Se introduce la rece cateva minute si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!
3 thoughts on “Prajitura cu mere si ciocolata”
Delicioasa !
da…. la cafea este excelenta
Foarte buna aceasta prajitura!