Rulada cu marmelada este un desert pufos si aromat, ideal pentru mese in familie. Reteta este simpla si rapida.
Albusurile se bat cu sare si zahar pana devin o spuma densa.
Adaugam galbenusurile, pe rand , zaharul vanilat si amestecam.
Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia se toarna pe o hartie de copt si se intinde sub forma dreptunghiulara, dimensiune tava 20×30 cm.
Foaia de rulada se coace la 180C, 15 minute.
Se scoate din cuptor si se pune cu fata pe un servet de bucatarie umed, hartia de copt se scoate cu grija , apoi punem peste foaia de rulada un alt servet umed.
Se lasa cca 30 minute si apoi se inlatura servetul de deasupra si adaugam marmelada.
Marmelada de capsuni se pune prima si apoi marmelada de caise.
Cu ajutorul prosopului de sub foaie rulam strans.
Rulada formata se pune pe o folie alimentara, se impacheteaza si se tine la rece pentru 1 ora.
Se poate decora cu zahar pudra, frisca, marmelada, nuca de cocos etc.
Pofta Buna!