Pulpe de rata la cuptor, crocante si suculente, aromate cu suc de portocale, usturoi si un strop de cimbru – o reteta simpla, dar perfecta pentru o cina sau o masa de sarbatoare. Te va cuceri prin gust si savoare!
Ingrediente Pulpe de rata la cuptor / 4 portii
- 4 pulpe de rata,
- sucul de la 3 portocale,
- 8 catei de usturoi,
- sare si piper dupa gust,
- 1/2 lingurita cimbru uscat.
Mod de preparare Pulpe de rata la cuptor
Spalam bine pulpele de rata si le usucam cu un prosop de hartie.
Le condimentam pe ambele parti cu sare, piper si cimbru uscat.
Curatam usturoiul si stoarcem sucul de la portocale.
Punem pulpele intr-o tava de copt cu pielea in sus.
Adaugam cateii de usturoi printre pulpe, apoi turnam sucul de portocale.
Acoperim tava cu hartie de copt, folie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 150C pentru 3 ore.
Indepartam hartia, folia de aluminiu si pornim functia grill/ 180C.
Mai lasa pulpele la cuptor pana cand pielea devine aurie si crocanta.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se odihneasca 5 minute inainte de a le servi.
Noi le-am servit cu piure de cartofi, sos de portocale, o felie de sfecla coapta din otet si o felie de portocala.
Se potrivesc perfect si alaturi de o garnitura de orez sau legume la abur.
Simplu de pregatit, ideale pentru orice ocazie!
Pofta buna!