Pulpe de rata la cuptor

Pulpe de rata la cuptor
5/5 - (17 votes)

Pulpe de rata la cuptor, crocante si suculente, aromate cu suc de portocale, usturoi si un strop de cimbru – o reteta simpla, dar perfecta pentru o cina  sau o masa de sarbatoare. Te va cuceri prin gust si savoare!

Pulpe de rata la cuptor

Ingrediente Pulpe de rata la cuptor / 4 portii

  • 4 pulpe de rata,
  • sucul de la 3 portocale,
  • 8 catei de usturoi,
  • sare si piper dupa gust,
  • 1/2 lingurita cimbru uscat.

Mod de preparare Pulpe de rata la cuptor

Spalam bine pulpele de rata si le usucam cu un prosop de hartie.

Le condimentam  pe ambele parti cu sare, piper si cimbru uscat.

Curatam usturoiul si stoarcem sucul de la portocale.

Punem  pulpele intr-o tava de copt  cu pielea in sus.

Adaugam cateii de usturoi printre pulpe, apoi turnam sucul de portocale.

Pulpe de rata la cuptorAcoperim tava cu hartie de copt, folie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 150C pentru 3 ore.

Indepartam hartia, folia de aluminiu si pornim functia grill/ 180C.

Mai lasa pulpele la cuptor  pana cand pielea devine aurie si crocanta.

Pulpe de rata la cuptor

Le scoatem  din cuptor si le lasam sa se odihneasca 5 minute inainte de a le servi.

Pulpe de rata la cuptorNoi le-am servit cu piure de cartofi, sos de portocale, o felie de sfecla coapta din otet si o felie de portocala.

Se potrivesc perfect  si alaturi de o garnitura de orez sau legume la abur.

Simplu de pregatit, ideale pentru orice ocazie!

Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *