Aripioare crocante la cuptor

Aripioare crocante la cuptor
Ingrediente:

900 gr aripioare de pui portionate, 150 gr faina, 150 gr pesmet, 1 lingutita boia de ardei dulce, 1 lingurita pudra de usturoi, sare si piper dupa gust, 2 oua, 100 ml lapte.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1 tava

5/5 - (73 votes)

Aripioare crocante la cuptor, un preparat delicios si hranitor. Aceste aripioare sunt foarte usor de pregatit si pot fi servite atat la mesele de zi cu zi, cat si la petreceri sau alte evenimente festive. Aripioarele la cuptor sunt o optiune mult mai sanatoasa decat cele prajite in ulei. Aripioare crocante la cuptor pentru pofticiosi.

Trecem prin apa rece aripioarele si le punem la scurs.

Punem 2 l apa le fiert cu o lingurita de sare  si dupa primul clocot adaugam aripioarele.

Fierbem 5 minute si scoatem aripioarele intr-o strecuratoare.

Le lasam sa se raceasca timp de 5 minute.

Intr-un vas asezam faina, sare, piper, boia de ardei dulce si pudra de usturoi.

Amestecam compozitia.

In alt vas, omogenizam ouale cu sare si lapte.

Pesmetul il asezam in al treilea vas.

Trecem aripioarele prin compozitia de faina.

Le scuturam usor de surplusul de faina si le adaugam in compozitia de ou.

Le tavalim cu ajutorul unei furculite. Lasam sa se scurga cateva secunde si le trecem prin compozitia de pesmet.

Le tavalim si le transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 C si le lasam la copt pentru 30 minute.

Le lasam sa se racoreasca cateva minute si le asezam pe un platou.

Se servesc alaturi de sos de mustar sau sos de iaurt.

Pofta Buna!

Descopera si alte retete delicioase !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *