Prajitura pufoasa cu lamaie

Prajitura pufoasa cu lamaie
Ingrediente:

Ingrediente Prajitura pufoasa cu lamaie

Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.

Crema: 200 gr unt, 100 gr amidon alimentar, 500 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, zeama si coaja de la o lamaie .

Decor: crema si nuca de cocos

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24 buc

5/5 - (57 votes)

Prajitura pufoasa cu lamaie, un desert aromat si delicios. Reteta Prajitura pufoasa cu lamaie este ideala pentru mese in familie.

Preparare blat – ouale se separa ,  albusurile se spumeaza cu un praf de sare si apoi le mixam cu zahar .

Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins ,  adaugam albusurile spuma si amestecam.

Adaugam faina si amestecam usor, de sus in jos, pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune tava 30x20cm.

Coacem blatul la 180C , pentru 25 minute.

Se lasa sa se racesca complet si apoi se taie in 2 foi.

Preparare crema – 400 ml lapte de pun la fiert.

Seaparat, intr-un bol,  se amesteca zaharul, amidonul, ouale si restul de  lapte rece.

Cand laptele a inceput sa fiarba,  se adauga compozitia de mai sus si se amesteca  pentru  2 minute,  continuu.

Compozitia se ingroasa si devine omogena.

Se ia cratita de pe foc si transferam crema intr-un bol .

Cand este aproape rece, crema  se spumeaza impreuna cu untul, zeama si coaja de  lamaie.

Asamblare Prajitura pufoasa cu lamaie

Punem pe o tava   prima foaie de blat. Oprim din crema pentru decor.

Adaugam crema de lamaie,  o intindem uniform pe suprafata foii de blat.

Asezam a doua foaie  de blat si presam usor.

Adaugam  restul de crema, o  intindem  intr-un strat uniform si  presaram  nuca de cocos.

Se pune  la rece pentru  3 ore si  apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *