Prajitura pufoasa cu lamaie

Prajitura pufoasa cu lamaie
Ingrediente:

Ingrediente Prajitura pufoasa cu lamaie

Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.

Crema: 200 gr unt, 100 gr amidon alimentar, 500 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, zeama si coaja de la o lamaie .

Decor: crema si nuca de cocos

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24 buc

5/5 - (55 votes)

Prajitura pufoasa cu lamaie, un desert aromat si delicios. Reteta Prajitura pufoasa cu lamaie este ideala pentru mese in familie.

Preparare blat – ouale se separa ,  albusurile se spumeaza cu un praf de sare si apoi le mixam cu zahar .

Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins ,  adaugam albusurile spuma si amestecam.

Adaugam faina si amestecam usor, de sus in jos, pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune tava 30x20cm.

Coacem blatul la 180C , pentru 25 minute.

Se lasa sa se racesca complet si apoi se taie in 2 foi.

Preparare crema – 400 ml lapte de pun la fiert.

Seaparat, intr-un bol,  se amesteca zaharul, amidonul, ouale si restul de  lapte rece.

Cand laptele a inceput sa fiarba,  se adauga compozitia de mai sus si se amesteca  pentru  2 minute,  continuu.

Compozitia se ingroasa si devine omogena.

Se ia cratita de pe foc si transferam crema intr-un bol .

Cand este aproape rece, crema  se spumeaza impreuna cu untul, zeama si coaja de  lamaie.

Asamblare Prajitura pufoasa cu lamaie

Punem pe o tava   prima foaie de blat. Oprim din crema pentru decor.

Adaugam crema de lamaie,  o intindem uniform pe suprafata foii de blat.

Asezam a doua foaie  de blat si presam usor.

Adaugam  restul de crema, o  intindem  intr-un strat uniform si  presaram  nuca de cocos.

Se pune  la rece pentru  3 ore si  apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *