Prajitura pufoasa cu lamaie, un desert aromat si delicios. Reteta Prajitura pufoasa cu lamaie este ideala pentru mese in familie.
Preparare blat – ouale se separa , albusurile se spumeaza cu un praf de sare si apoi le mixam cu zahar .
Se mixeaza galbenusurile cu praful de copt stins , adaugam albusurile spuma si amestecam.
Adaugam faina si amestecam usor, de sus in jos, pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune tava 30x20cm.
Coacem blatul la 180C , pentru 25 minute.
Se lasa sa se racesca complet si apoi se taie in 2 foi.
Preparare crema – 400 ml lapte de pun la fiert.
Seaparat, intr-un bol, se amesteca zaharul, amidonul, ouale si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba, se adauga compozitia de mai sus si se amesteca pentru 2 minute, continuu.
Compozitia se ingroasa si devine omogena.
Se ia cratita de pe foc si transferam crema intr-un bol .
Cand este aproape rece, crema se spumeaza impreuna cu untul, zeama si coaja de lamaie.
Asamblare Prajitura pufoasa cu lamaie
Punem pe o tava prima foaie de blat. Oprim din crema pentru decor.
Adaugam crema de lamaie, o intindem uniform pe suprafata foii de blat.
Asezam a doua foaie de blat si presam usor.
Adaugam restul de crema, o intindem intr-un strat uniform si presaram nuca de cocos.
Se pune la rece pentru 3 ore si apoi se portioneaza.
Pofta Buna!