Mancare de fasole boabe. In sezonul rece, noi, romanii suntem obisnuiti sa pregatim retete traditionale, consistente, cu legume de sezon. Mancarica de fasole boabe se numara printre cele mai iubite retete de iarna, iar daca nu adaugi costita sau carnaciori o poti pregati si in perioada postului. Delicioasa mancarica se serveste neaparat alaturi de muraturi de casa si cu paine proaspata alaturi.
Fasolea se pune la hidratat, pentru 12 ore, in apa calda. Se fierbe 10 minute, indepartam apa si repetam procedeul.
Continuam fierberea pana obtinem un bob intreg si cu miezul pufos.
Ceapa, morcovii (taiate marunt ) se calesc in ulei impreuna cu boia de ardei dulce.
Adaugam rosiile tocate marunt si 200 ml apa calda.
Continuam fierberea 15 minute si adaugam fasolea .
Lasam sa fiarba la foc mic pentru 10 minute, potrivim de sare , piper si adaugam cimbru.
Mancarea de fasole boabe se serveste cu castraveti murati sau gogosari in otet.
Pofta Buna!
Salvează