Muraturi asortate pentru iarna

Muraturi asortate pentru iarna
Ingrediente:

morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida,  castraveti.

Pentru fiecare borcan - 2 tije de hrean,3  funze de telina, 1 floare de marar uscat, 1 ardei iute, 2 catei usturoi, 1 lingurita  boabe de piper, 1 lingura boabe de mustar.

Compozitie lichida pentru 1 borcan de 1.500 ml - 1 lingura sare , 2  linguri  miere, 5 linguri otet, apa cat cuprinde, 1 plic de conservant la 4 borcane de 1.500 ml.

4.9/5 - (26 votes)

Muraturi asortate pentru iarna, reteta testata care garanteaza un produs delicios. Reteta Muraturi asortate pentru iarna este foarte simpla, nelipsita din sezonul rece.

Important! Zarzavaturile sa fie proaspete si sanatoase, aflate la gradul  de coacere optim pentru conservare.

Legumele  trebuie sa fie bine curatate.

Sa fie spalate intr-o cantitate mare de apa, pentru a fi antrenate toate corpurile straine precum si  impuritatile.

Adaugam alternativ legumele in borcane si apa pana la filetul borcanelor. Apa se scoate intr-o cratita  si impreuna cu sare, otet se pune la fiert.

Printre  legume adaugam tije de hrean, piper si boabe de mustar,  iar deasupra adaugam  funzele de telina.

Muraturi asortate pentru iarnaCand compozitia lichida a dat in fiert,  se ia de pe foc si  se amesteca cu conservant, miere ,  apoi se toarna fierbinte peste legume si inchidem ermetic  borcanele.

Se invelesc cu servete de bucatarie si se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.

Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Muraturile se servesc la preparate din carne.

Pofta buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *