Muraturi asortate pentru iarna, reteta testata care garanteaza un produs delicios. Reteta Muraturi asortate pentru iarna este foarte simpla, nelipsita din sezonul rece.
Important! Zarzavaturile sa fie proaspete si sanatoase, aflate la gradul de coacere optim pentru conservare.
Legumele trebuie sa fie bine curatate.
Sa fie spalate intr-o cantitate mare de apa, pentru a fi antrenate toate corpurile straine precum si impuritatile.
Adaugam alternativ legumele in borcane si apa pana la filetul borcanelor. Apa se scoate intr-o cratita si impreuna cu sare, otet se pune la fiert.
Printre legume adaugam tije de hrean, piper si boabe de mustar, iar deasupra adaugam funzele de telina.
Cand compozitia lichida a dat in fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu conservant, miere , apoi se toarna fierbinte peste legume si inchidem ermetic borcanele.
Se invelesc cu servete de bucatarie si se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.
Se pastreaza la loc uscat si racoros.
Muraturile se servesc la preparate din carne.
Pofta buna!