Muraturi asortate pentru iarna

Muraturi asortate pentru iarna
4.9/5 - (24 votes)

Ingrediente Muraturi asortate pentru iarna

morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida,  castraveti.

Pentru fiecare borcan – 2 tije de hrean,3  funze de telina, 1 floare de marar uscat, 1 ardei iute, 2 catei usturoi, 1 lingurita  boabe de piper, 1 lingura boabe de mustar.

Compozitie lichida pentru 1 borcan de 1.500 ml – 1 lingura sare , 2  linguri  miere, 5 linguri otet, apa cat cuprinde, 1 plic de conservant la 4 borcane de 1.500 ml.




Mod de preparare Muraturi asortate pentru iarna

Zarzavaturile sa fie proaspete si sanatoase, aflate la gradul  de coacere optim pentru conserve.

Legumele  trebuie sa fie bine curatite .

Sa fie spalate intr-o cantitate mare de apa, pentru a fi antrenate toate corpurile straine precum si  impuritatile.

Adaugam alternativ legumele in borcane si apa pana la filetul borcanelor. Apa se scoate intr-o cratita  si impreuna cu sare, otet se pune la fiert.

Printre  legume adaugam tije de hrean, piper si boabe de mustar,  iar deasupra adaugam  funzele de telina.

Muraturi asortate pentru iarnaCand compozitia lichida a dat in fiert,  se ia de pe foc si  se amesteca cu conservant, miere ,  apoi se toarna fierbinte peste legume si inchidem ermetic  borcanele.

Se invelesc cu servete de bucatarie si se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.

Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Muraturile se servesc la preparate din carne.

Pofta buna!





 

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.