Covrigi

Covrigi
Ingrediente:

460 gr faina, 250 ml apa calduta, 30 ml ulei, 7 gr drojdie uscata, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, susan pentru decor.

Timp preparare

1 ora si 30 minute.

Nr. portii

12

5/5 - (9 votes)

Cea mai buna reteta de Covrigi de casa va asteapta sa o testati. Covrigii sunt sarati, au un exterior crocant , iar interiorul usor pufos. Reteta  iti garanteaza  obtinerea unor covrigi  gustosi, ideali pentru intalnirile cu cei dragi.

Punem intr-un vas 100 ml apa, zaharul, drojdia, 2 linguri de faina si amestecam.

Acoperim vasul cu folie alimentara si asezam la loc caldut, 10 minute.

Compozitia a crescut, semn ca drojdia este eficienta.

Peste compozitia de drojdie adaugam restul de apa calduta, sarea uleiul si amestecam.

Adaugam faina, treptat, si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Framantam aluatul pentru 5 minute.

Acoperim vasul cu un servet si il asezam la loc caldut, 10 minute.

Transferam aluatul pe blatul de lucru, ajutandu-ne de un praf de faina.

Impartim aluatul in 12 bucati egale si le modelam sub forma de bile.

Fiecare bila se intinde sub forma unei baghete , cca  50 cm – vezi foto.

Rasucim cele doua parti obtinand o spirala lunga – vezi foto.

Unim capetele obtinand o forma de covrig cat se poate de uniforma – vezi foto.

Punem covrigii formati intr-o tava , ii acoperim cu folie alimentara si ii lasam sa creasca pentru 15 minute.

In timp ce covrigii cresc, punem  intr-o cratita 2 l apa la fiert.

Introducem  cate un covrig in apa fierbinte.

Il lasam 10 secunde pe o parte, il intoarcem cu o spumiera si il mai lasam 10 secunde si pe a doua parte.

Punem covrigii opariti in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu foarte putin ulei.

Presaram susan  pe covrigii fierbinti.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 220C/ 20 minute.

Asa cum ati observat mai sus, am copt doar jumatate din cantitatea de aluat.

Procedati la fel si cu restul de aluat. In total veti obtine 12 covrigi cocanti si deliciosi.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *