Jumari cu ceapa

Jumari cu ceapa
Ingrediente:

1 kg slanina proaspata cu strat subtire de carne, 50 gr untura, sare.
Pentru servit - ceapa rosie.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 bol

5/5 - (62 votes)
Jumari cu ceapa, un preparat specific pentru luna decembrie. Cu un gust delicios si insotite de cruditati , jumarile sunt foarte apreciate. Ideale pentru mese in familie.
Slanina se portioneaza in cuburi potrivite , se presara cu sare ( dupa gust)  si se lasa sa stea  pentru 1 ora la rece.
Intr-o cratita teflonata sau intr-un tuci punem  untura la topit.
Adaugam cuburile de sunca si prajim  la foc mic.
Cand jumarile devin aurii,  se scot cu ajutorul unei spatule si se pun la scurs.
Se servesc cu ceapa si legume crude.
Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *