Prajitura cu mere si dulceata

Prajitura cu mere si dulceata
Ingrediente:

Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.

Umplutura 1  - 400 gr dulceata de prune

Umplutura 2 -  6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 10 gr zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de rom.

Glazura:  5 piscoturi de sampanie maruntite.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24/ dimensiune tava 30x20 cm

5/5 - (29 votes)

Prajitura cu mere si dulceata este un desert pufos si  aromat. Reteta Prajitura cu mere si dulceata se prepara usor, iar rezultatul este delicios.

Umplutura – Merele se razuiesc si se pun intr-o craticioara cu  unt si zahar.

Punem craticioara la foc mediu  si amestecam  periodic,  pentru 5 minute.

Adaugam grisul  si mai fierbem 1 minut. Lasam sa se raceasca complet si   adaugam  vanilie, esenta de rom.

Blat – Separam ouale. Albusurile le spumam cu un  praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Mixam  galbenusurile cu praful de copt (stins in otet) ,  adaugam albusurile spuma si  amestecam.

Adaugam faina si amestecam, de sus in jos, pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30×20 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul la 180C/25 minute.

Lasam sa se racesca complet si apoi il taiem in trei foi.

Pe o tava   se aseaza prima foaie de blat si se intinde dulceata intr-un strat uniform.

Adaugam  a doua foaie , adaugam compozitia de mere (3 parti) si asezam ultima foaie de blat.

Presam usor prajitura si apoi adaugam  restul de compozitie  cu mere.

Intindem uniform pe toata suprafata si decoram prajitura cu piscoturi maruntite.

Prajitura cu mere si dulceata  se pune  la rece pentru 2-3 ore. Se portioneaza in 24 bucati.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *