Prajitura cu mere si dulceata

Prajitura cu mere si dulceata
5/5 - (17 votes)

Ingrediente Prajitura cu mere si dulceata

Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.

Umplutura 1  – 400 gr dulceata de prune

Umplutura 2 –  6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 10 gr zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de rom.

Glazura:  5 piscoturi de sampanie maruntite.




Preparare Prajitura cu mere si dulceata

Umplutura – Merele se razuiesc si se pun intr-o craticioara cu  unt si zahar.

Punem craticioara la foc mediu, si amestecam  periodic pentru 5 minute.

Adaugam gris si mai fierbem 1 minut. Se lasa sa se raceasca complet si apoi adaugam  vanilie si esenta de rom.

Blat – Separam ouale, albusurile le spumam cu un  praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Mixam  galbenusurile cu praful de copt (stins in otet) ,  adaugam albusurile spuma si  amestecam.

Adaugam faina si amestecam, de sus in jos, pana se incorporeaza.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul la 180C/25 minute.

Se lasa sa se racesca complet si apoi se taie in trei foi.

Pe o tava,  se aseaza prima foaie de blat si se intinde dulceata intr-un strat uniform.

Adaugam  a doua foaie , adaugam compozitia de mere (3 parti) si asezam ultima foaie de blat.

Presam usor prajitura si apoi adaugam  restul de compozitie  cu mere.

Intindem uniform pe toata suprafata si decoram prajitura cu piscoturi maruntite.

Prajitura cu mere si dulceata  se pune  la rece pentru 2-3 ore. Se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura cu mere si dulceataPofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.