Prajitura cu mere si dulceata este un desert pufos si aromat. Reteta Prajitura cu mere si dulceata se prepara usor, iar rezultatul este delicios.
Umplutura – Merele se razuiesc si se pun intr-o craticioara cu unt si zahar.
Punem craticioara la foc mediu si amestecam periodic, pentru 5 minute.
Adaugam grisul si mai fierbem 1 minut. Lasam sa se raceasca complet si adaugam vanilie, esenta de rom.
Blat – Separam ouale. Albusurile le spumam cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Mixam galbenusurile cu praful de copt (stins in otet) , adaugam albusurile spuma si amestecam.
Adaugam faina si amestecam, de sus in jos, pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30×20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 180C/25 minute.
Lasam sa se racesca complet si apoi il taiem in trei foi.
Pe o tava se aseaza prima foaie de blat si se intinde dulceata intr-un strat uniform.
Adaugam a doua foaie , adaugam compozitia de mere (3 parti) si asezam ultima foaie de blat.
Presam usor prajitura si apoi adaugam restul de compozitie cu mere.
Intindem uniform pe toata suprafata si decoram prajitura cu piscoturi maruntite.
Prajitura cu mere si dulceata se pune la rece pentru 2-3 ore. Se portioneaza in 24 bucati.
Pofta Buna!