Conopida in otet

Conopida in otet
4.4/5 - (9 votes)

Ingrediente Conopida in otet – 6 borcane /800 ml

2 kg conopida ,  boabe de piper, foi dafin, morcov pentru decor .

Pentru fiecare borcan – 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, 5 linguri otet, apa cat cuprinde.




Mod de preparare Conopida in otet

  1. Conopida se tine in apa rece  cu sare,  cca 1 ora,  apoi se desface in buchetele.
  2. Adaugam la fiecare borcan –  sare, zahar, otet, boabe de piper , stelute din morcov, 2-3 foi dafin si se completeaza cu apa.
  3. Se capacesc borcanele si se pun  in Bain-Marie pentru 20  minute ( de cand apa incepe sa clocoteasca).
  4. Se impaturesc cu servete de bucatarie si se lasa sa se racesca pana a doua zi.
  5. Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Se serveste alaturi de preparate din carne.

Pofta Buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *