Conopida in otet

Conopida in otet
Ingrediente:

2 kg conopida ,  boabe de piper, foi dafin, morcov pentru decor .

Pentru fiecare borcan – 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, 5 linguri otet, apa cat cuprinde.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

6 borcane /800 ml

4.8/5 - (39 votes)

Cea mai buna conserva de Conopida in otet. Reteta Conopida in otet este simpla, rapida si delicioasa, perfecta langa preparate din carne.

Conopida se pune in apa rece  cu sare,  cca 1 ora,  apoi se desface in buchetele.

Adaugam la fiecare borcan:  sare, zahar, otet, boabe de piper , stelute din morcov, 2-3 foi dafin si se completeaza cu apa.

Borcanele se  inchid ermetic si se pun  in Bain-Marie,  pentru 20  minute ( de cand apa incepe sa clocoteasca).

Se impaturesc cu servete de bucatarie si se lasa sa se racesca pana a doua zi.

Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *