Marmelada din fructe de padure

Marmelada din fructe de padure
Ingrediente:

2 kg mure, 1 kg zmeura, 500 gr afine, 2 kg zahar, zeama de la 1 lamaie.

5/5 - (4 votes)

Murele, zmeura si afinele se trec prin apa rece ( cu grija) .

Se pun intr-o cratita cca 5-6 l si adaugam  apa rece cat sa le acopere.

Se pune cratita , la foc mic,  sa fiarba.

Dupa primul clocot, compozitia se fierbe cca 1 ora.

Se lasa sa se racesca cateva minute , apoi se trece totul prin strecuratoare, amestecand cu o paleta din lemn.

Sa ramana in strecuratoare doar semintele si mai putin pulpa.

Semintele se inlatura,  iar in compozitia obtinuta adaugam  zaharul, amestecam  si punem   la fiert.

La  4  l lichid = 2  kg zahar, se lasa sa fiarba la foc mic cca 2 ore.

Dupa 1 ora si 30 minute se face proba.

Cateva linguri de marmelada se pun intr-un bol si lasam sa se raceasca .

Fierbem  marmelada in functie de consistenta  dorita.

Marmelada  se pune fierbinte in borcane sterilizate, se inchid ermetic  si se pun pentru 15 minute  in baie de abur.

Se lasa pana a doua zi, la temperatura camerei, invelite in servete de bucatarie, apoi se pastreaza la loc rece si aerisit.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *