Stufat de pui

stufat de pui
Ingrediente:

1 kg  pulpe de pui superioare,  4 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, 50 ml ulei , 3 linguri pasta de tomate, 100 ml supa de pui,  sare si piper dupa gust.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

5

4.8/5 - (33 votes)

Primavara aduce cu ea in piete tarabe pline de verdeturi, urzici, loboda si alte trufandale proaspete, care ne ajuta sa facem mai usoara trecerea de la anotimpul rece la cel cald. O reteta gustoasa, prin care poti profita la maxim de verdeturile primaverii este stufatul de pui.

Aceasta mancare abunda in ceapa si usturoi verde, care confera carnii de pui un gust cu adevarat gustos. In acest preparat se poate adauga si spanac proaspat sau congelat, care contribuie la aportul de vitamin si minerale al acestei mancari satioase.

Stufatul de pui se serveste cu paine taraneasca sau piure cremos de cartofi. Un pahar de vin alb este de asemenea binevenit.

Carnea se prajeste in ulei ,  pe ambele parti ,  cateva minute intr-o tigaie adanca .

Scoatem  carne, iar in grasimea ramasa adaugam ceapa verde si usturoiul (taiate bastonase de cca 2-3 cm).

stufat de puiLe calim 3-4 minute , adaugam   supa de pui, pasta de tomate si  carnea.

Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pentru 20 minute (sau pana cand carnea este fiarta).

Se potriveste de sare , piper si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.

stufat de puiStufatul de pui se serveste cald alaturi de un pahar cu vin alb.

stufat de puiPofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *