Primavara aduce cu ea in piete tarabe pline de verdeturi, urzici, loboda si alte trufandale proaspete, care ne ajuta sa facem mai usoara trecerea de la anotimpul rece la cel cald. O reteta gustoasa, prin care poti profita la maxim de verdeturile primaverii este stufatul de pui.
Aceasta mancare abunda in ceapa si usturoi verde, care confera carnii de pui un gust cu adevarat gustos. In acest preparat se poate adauga si spanac proaspat sau congelat, care contribuie la aportul de vitamin si minerale al acestei mancari satioase.
Stufatul de pui se serveste cu paine taraneasca sau piure cremos de cartofi. Un pahar de vin alb este de asemenea binevenit.
Carnea se prajeste in ulei , pe ambele parti , cateva minute intr-o tigaie adanca .
Scoatem carne, iar in grasimea ramasa adaugam ceapa verde si usturoiul (taiate bastonase de cca 2-3 cm).
Le calim 3-4 minute , adaugam supa de pui, pasta de tomate si carnea.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pentru 20 minute (sau pana cand carnea este fiarta).
Se potriveste de sare , piper si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Stufatul de pui se serveste cald alaturi de un pahar cu vin alb.