Ingrediente Chiftelute cu carne de vita
500 gr carne tocata de vita, sare, piper, 2 oua, 4 felii de paine , 1 legatura de patrunjel, 1 ceapa mare , 150 gr pesmet , 1 lingurita de boia ardei dulce, ulei pentru prajit.
Mod de preparare
- Intr-un bol mai mare punem: carnea tocata, painea inmuiata in apa rece si stoarsa, ouale , ceapa rasa si stoarsa, boia de ardei dulce, patrunjelul maruntit, piper si sare dupa gust.
- Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
- Pe o farfurie punem pesmet, iar uleiul se pune la incins intr-o tigaie cu peretii inalti .
- Cu o lingurita se ia compozitie , se da forma rotunda compozitiei si apoi le tavalim prin pesmet.
- Chiftelutele se pun in ulei incins si se prajesc bine pe ambele parti.
- Se scot intr-un vas tapetat cu servet absorbant.
- Se pun pe platou si decoream cu salata verde si rosii.
Se servesc ca aperitiv.
Pofta Buna!