Varza dulce calita este preparatul nelipsit din meniul pentru masa de pranz. Garnitura perfecta pentru retete cu carne, mancarea ideala in zilele de post sau umplutura delicioasa din placinte.
Punem intr-o cratita uleiul la incins.
Adaugam rosiile maruntite si continuam calirea, maxim 5 minute.
Taiem varza fideluta si o adaugam peste rosii. Adaugam 1/2 lingurita de sare, amestecam si acoperim cratita cu capac.
Amestecam periodic, iar dupa 20 de minute adaugam dupa gust: boia, piper, cimbru, busuioc si sare.
Pe timpul fierberii putem adauga maxim 50 ml apa fierbinte.
Mai continuam fierberea, vasul acoperit, inca 5 minute.
Amestecam periodic pentru a evita prinderea de cratita.
La final, potrivim gustul si servim.
Varza dulce calita se serveste cu mamaliga si ardei iute. Pofta buna!
Descopera si colectia Retete de Mancare!