Prajitura Lamington

Prajitura Lamington
Ingrediente:

Blat - 5 oua, 200 gr faina, 170 gr zahar, 60 gr unt topit, 50 ml lapte, 5 gr praf de copt, un praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie.
Glazura - 120 gr zahar, 100 gr unt, 40 gr cacao, 200 ml lapte, 20 ml esenta de rom.
Pentru decor - nuca de cocos.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

24

5/5 - (55 votes)

Prajitura Lamington, vedeta meselor festive! Cu blat pufos, glazurat cu ciocolata si decor din fulgi de cocos, Prajitura   este un adevarat deliciu.  Adoram acest desert. Testezi reteta?

Prajitura LamingtonBlat 

Mixam  ouale, praful de sare si zaharul, maxim 5 minute.

Vom obtine o compozitie  pufoasa si dublata ca volum.

Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

Punem untul topit intr-un bol,  impreuna cu laptele, praful de copt si esenta de vanilie.

Amestecam compozitia si o turnam peste compozitia de oua.

Amestecam  compozitiile  si turnam totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul la 180C, pentru 20 minute.

Dupa coacere, asezam  blatul pe un gratar de racire.

Glazura

Punem intr-o craticioara, la foc mediu,  zaharul, untul, cacao si laptele.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, amestecand periodic.

Dupa primul clocot inchidem focul si lasam sa se raceasca complet.

Adaugam esenta de rom si amestecam.

Asamblare Prajitura Lamington

Portionam blatul in bucati potrivite, 24 de bucati.

Fiecare bucata se trece prin glazura, cu ajutorul unei furculite.

O lasam sa se scurga de glazura, cateva momente,  si apoi o transferam intr-un vas cu fulgii de cocos.

Tavalim prajitura si o presaram cu fulgi de cocos.

Asezam prajiturile pe o tava si le introducem la  rece,  pentru 1 ora.

Servim cu placere! Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *