Prajitura Lamington, vedeta meselor festive! Cu blat pufos, glazurat cu ciocolata si decor din fulgi de cocos, Prajitura este un adevarat deliciu. Adoram acest desert. Testezi reteta?
Blat
Mixam ouale, praful de sare si zaharul, maxim 5 minute.
Vom obtine o compozitie pufoasa si dublata ca volum.
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
Punem untul topit intr-un bol, impreuna cu laptele, praful de copt si esenta de vanilie.
Amestecam compozitia si o turnam peste compozitia de oua.
Amestecam compozitiile si turnam totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 180C, pentru 20 minute.
Dupa coacere, asezam blatul pe un gratar de racire.
Glazura
Punem intr-o craticioara, la foc mediu, zaharul, untul, cacao si laptele.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena, amestecand periodic.
Dupa primul clocot inchidem focul si lasam sa se raceasca complet.
Adaugam esenta de rom si amestecam.
Asamblare Prajitura Lamington
Portionam blatul in bucati potrivite, 24 de bucati.
Fiecare bucata se trece prin glazura, cu ajutorul unei furculite.
O lasam sa se scurga de glazura, cateva momente, si apoi o transferam intr-un vas cu fulgii de cocos.
Tavalim prajitura si o presaram cu fulgi de cocos.
Asezam prajiturile pe o tava si le introducem la rece, pentru 1 ora.
Servim cu placere! Pofta buna!