Iaurt de casa

Iaurt de casa
Ingrediente:

2 l lapte proaspat, 150 gr iaurt.

4.9/5 - (13 votes)

Iaurt de casa, o bunatate nelipsita de la micul dejun. Cu fructe sau cereale, iaurtul de casa este hranitor si delicios.

Laptele se pune la  fiert la foc mic .

Dupa primul clocot, inchidem focul.

Se lasa sa se racesca cateva momente, astfel incat sa ramana caldut (daca este prea cald se formeaza zer si iaurtul devine acru).

Se adauga iaurtul si se amesteca , cca 1 minut.

Transferam compozitia  in borcane sterilizate, le acoperim cu un servet si le lasam la loc cald, max 8 ore,  pana se coaguleaza.

Din iaurtul pregatit vom  pastra pentru urmatoarea portie.

iaurtul se pastreaza la rece,  maxim 2 -3 zile.

Se serveste simplu , cu miere , cereale sau cu piure de fructe.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Iaurt de casa”

  1. noua tigaraelectronica

    mi s-a intamplat ca iaurtul facut in casa uneori sa se intinda …ciudat…o fi din cauza laptelui?
     

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *