4.9/5 - (13 votes)
Iaurt de casa, o bunatate nelipsita de la micul dejun. Cu fructe sau cereale, iaurtul de casa este hranitor si delicios.
Laptele se pune la fiert la foc mic .
Dupa primul clocot, inchidem focul.
Se lasa sa se racesca cateva momente, astfel incat sa ramana caldut (daca este prea cald se formeaza zer si iaurtul devine acru).
Se adauga iaurtul si se amesteca , cca 1 minut.
Transferam compozitia in borcane sterilizate, le acoperim cu un servet si le lasam la loc cald, max 8 ore, pana se coaguleaza.
Din iaurtul pregatit vom pastra pentru urmatoarea portie.
iaurtul se pastreaza la rece, maxim 2 -3 zile.
Se serveste simplu , cu miere , cereale sau cu piure de fructe.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Iaurt de casa”
mi s-a intamplat ca iaurtul facut in casa uneori sa se intinda …ciudat…o fi din cauza laptelui?