Sos Caramel

Sos Caramel
Ingrediente:

200 gr zahar
200 ml smantana dulce pentru frisca
100 ml apa
70 gr unt
1 pliculet vanilie

Timp preparare

15 minute

Nr. portii

1

5/5 - (9 votes)

Sos Caramel pentru cel mai bun desert. Reteta Sos Caramel este simpla si completeaza perfect inghetata, clatitele, gogosile sau prajiturile.

Zaharul impreuna cu apa se amesteca intr-o cratita .

Se pune pe foc si amestecam pana se dizolva.

Se lasa sa fiarba pana capata o culoare auriu-roscat , cum este chihlimbarul, usor inchis la culoare.

Se toarna usor smantana si se amesteca cu o spatula din lemn pana se incoropreaza .

Adaugam untul taiat cubulete si amestecam.

Se mai lasa un minut sa fiarba , adaugam vanilia si amestecam.

Sosul se toarna intr-un bol si se lasa sa se racesca complet.

Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *