Ficat cu unt si lamaie ( a la meuniere)

Ficat cu unt si lamaie ( a la meuniere)
Ingrediente:

500 gr ficat de porc, 50 gr unt, 100 ml ulei, zeama de la o lamaie, 30 gr faina, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

30 minute

5/5 - (6 votes)

Ficat cu unt si lamaie, un preparat ideal pentru masa de pranz. Reteta este simpla si rapida.

Ficatul de porc se taie felii subtiri, se da prin faina si se prajeste in ulei incins.

Untul se topeste ( nu se fierbe) , se amesteca cu sare, piper , zeama de lamaie si patrunjel maruntit.

 

Ficatul se prajeste bine pe ambele parti , se transfera pe platou si se toarna sosul de unt.

Se serveste  cu garnitura de orez. Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Ficat cu unt si lamaie ( a la meuniere)”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *