Marmelada de caise

Marmelada fina si aromata ! Ideala pentru micul dejun sau pentru obtinerea celor mai fine deserturi!
Ingrediente 7 borcane 400 ml/ Timp – 2 ore
3 kg caise (bine coapte), 1 kg zahar, 1 zeama de la o lamaie .
Mod de preparare Marmelada de caise
Spalam caisele , indepartam samburii si le taiem in bucati.
Se pun intr-un vas , adaugam zeama de lamaie si le mixam cu ajutorul unui blender.
Amestecam compozitia obtinuta cu zahar si apoi o punem la fiert, la foc mic.
Se continua fierberea pana cand marmelada se leaga usor.
Pentru a obtine o marmelada inchegata, timpul total de fierbere este de 1,5 ore.
Cand este gata, marmelada se pune fierbinte in borcanele sterilizate si se inchid cu capace.
Se intorc cu capacul la baza si se tin cca 1 ora.
Se intorc , se impaturesc cu servete de bucatarie si se tin acoperite pana a doua zi .
Se pastreaza in camara . Pofta Buna!