Tocana de legume cu orez

Tocana de legume cu orez
4.3/5 - (3 votes)

Ingrediente Tocana de legume cu orez

12 ardei grasi (sau gogosar) , 12 cepe, 12 morcovi,  pulpa de la 5 kg rosii, 400 ml ulei, 250 gr orez, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust, 10 boabe de piper.



Preparare

Curatam legumele , le spalam , ceapa si morcovul se razuiesc , taiem ardeiul  cubulete.

Pulpa de rosii ( fara seminte ) se pune intr-o cratita mai mare si se fierbe a cca  1  ora si 30 minute ,  la foc potrivit.

Adaugam  uleiul impreuna cu legumele , a,mestecam  si fierbem compozitia pentru  1 ora si 20 minute.

Tocana de legume cu orezAdaugam  orezul fiert de jumatate si scurs de apa, amestecam  si lasam  pana este bine fiert , cca 20-25 minute.

Adaugam sare, piper macinat  dupa gust, boabele de piper  si foile de dafin.

Se mai lasa 1 minut  sa fiarba ,  se ia de pe foc si se indeparteaza foile de dafin . Tocana de legume cu orezTocana  de legume se pune fierbinte in borcane  sterilizate, se inchid ermetic  si se pun in baie de abur pentru 15 minute.

Se scot  pe un servet, se impaturesc si se lasa sa se raceasca  pana a doua zi.

Pofta Buna!



Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.