12 ardei grasi (sau gogosar) , 12 cepe, 12 morcovi, pulpa de la 5 kg rosii, 400 ml ulei, 250 gr orez, 2 foi de dafin, sare si piper dupa gust, 10 boabe de piper.
Curatam legumele , le spalam , ceapa si morcovul se razuiesc , taiem ardeiul cubulete.
Pulpa de rosii ( fara seminte ) se pune intr-o cratita mai mare si se fierbe a cca 1 ora si 30 minute , la foc potrivit.
Adaugam uleiul impreuna cu legumele , a,mestecam si fierbem compozitia pentru 1 ora si 20 minute.
Adaugam orezul fiert de jumatate si scurs de apa, amestecam si lasam pana este bine fiert , cca 20-25 minute.
Adaugam sare, piper macinat dupa gust, boabele de piper si foile de dafin.
Se mai lasa 1 minut sa fiarba , se ia de pe foc si se indeparteaza foile de dafin . Tocana de legume se pune fierbinte in borcane sterilizate, se inchid ermetic si se pun in baie de abur pentru 15 minute.
Se scot pe un servet, se impaturesc si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
Pofta Buna!