Sarmalute de curcan cu mamaliguta si smantana, un preparat delicios si satios. Reteta Sarmalute de curcan este usoara si va garanteaza bunatate.
Varza murata se spala bine si se desface de foi.
Oprim primele 4 foi pentru acoperirea sarmalelor.
Pregatim foile de varza pentru umplut, eliminam partile groase si portionam partea subtire.
Resturile de varza le tocam marunt si le punem in cratita de sarmale.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, pentru 5 minute.
Adaugam pasta de tomate, boia de ardei si orezul.
Amestecam si inchidem focul. Lasam compozitia cateva minute sa se racoreasca, adaugam carnea tocata , cimbru maruntit, sare si piper dupa gust.
Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, apoi se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus).
Asezam sarmalele in cratita , peste stratul de varza tocata.
Adaugam apa clocotita cat sa acopere ultimul strat, foile de dafin, bulionul si cimbru maruntit.
Acoperim sarmalele cu foile de varza oprite si punem la fiert.
Fierbem 1 ora si 30 de minute la foc mediu/mic, apoi inca 30 minute la foc mic.
Servim sarmalele cu smantana si mamaliguta.
Pofta Buna!