Sarmalute de curcan

Sarmalute de curcan
Ingrediente:

1 capatana mare de varza murata, 1 crenguta de cimbru uscat, 150 ml bulion, piper, 3 foi de dafin.

Umplutura

600 gr  carne tocata curcan, 200 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 gr pasta de tomate , sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , cateva fire de cimbru verde .

Timp preparare

2 ore si 20 de minute.

Nr. portii

28

4.7/5 - (36 votes)

Sarmalute de curcan cu mamaliguta si smantana, un preparat delicios si satios. Reteta Sarmalute de curcan este usoara si va garanteaza bunatate.

Varza murata  se spala bine si se desface de foi.

Oprim primele 4 foi pentru acoperirea sarmalelor.

Pregatim foile de varza pentru umplut, eliminam  partile groase  si portionam  partea subtire.

Resturile de varza le tocam marunt si le punem in cratita  de sarmale.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,  pentru 5  minute.

Adaugam pasta de tomate, boia de ardei si orezul.

Amestecam si inchidem focul. Lasam compozitia cateva minute sa se racoreasca, adaugam carnea tocata , cimbru maruntit, sare si piper dupa gust.

Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, apoi se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus).

Asezam sarmalele in cratita , peste stratul de varza tocata.

Adaugam  apa clocotita cat sa acopere ultimul strat, foile de dafin, bulionul  si  cimbru maruntit.

Acoperim sarmalele cu foile de varza oprite  si punem la fiert.

Fierbem 1 ora si 30 de minute la foc mediu/mic,   apoi inca 30 minute la foc mic.

Servim sarmalele cu smantana si mamaliguta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *