Crema de zahar ars cu fructe de padure, un desert fin si aromat. Reteta este nelipsita de la mesele de sarbatoare. Prin gustul sau unic si aroma intensa a fructelor, desertul este foarte apreciat.
Punem zaharul intr-o cratita, pe foc, si se lasa sa se topeasca.
Amestecam, iar cand capata o culoare usor aurie se ia de pe foc si se pune in vase termorezistente (4 boluri)
Miscam usor fiecare bol, astfel incat sa tapetam peretii vaselor.
Separat se mixeaza ouale cu zahar, vanilie si lapte, cca 2 minute.
Compozitia obtinuta se toarna in boluri, dupa ce caramelul s-a racit.
Punem bolurile intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte .
Crema de zahar ars se coace pe pe baie de apa, la o temperatura de 160 C , cca 50 minute.
Cand crema este usor aurie si bine legata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se pune la rece pentru 4-5 ore.
Crema de zahar ars se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca si fructe de padure .
Se serveste rece.
Pofta Buna!