Sarmale de post cu legume si orez, reteta perfecta care nu da gres. Reteta Sarmale de post este simpla, ideala pentru cei care iubesc sarmalale fara carne. Apreciate pentru gustul unic, Sarmalele de post sunt nelipsite de la mesele in familie , in zilele de post.
Desprindem 30 de foi de varza murata, iar partea cotorului o taiem pentru baza.
Frunzele ramase le tocam marunt pentru mijloc.
Tocam ceapa, taiem marunt ciupercile, iar morcovul si telina le razuim.
Punem uleiul intr-o cratita si calim ceapa pentru 3 minute.
Adaugam ciupercile si continuam calirea pentru inca 5 minute.
Adaugam telina, morcovul si continuam calirea inca 3 minute.
Adaugam orezul, 1 lingura boia dulce, cimbru, busuioc, piper si sare dupa gust.
Amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
Umplem 28 foi de sarmale si le asezam pe patul de varza ( partea cotorului tocata pentru baza), in forma de cerc.
Adaugam in mijloc varza tocata si presaram boia, cimbru uscat.
Acoperim sarmalele cu restul de foi, adaugam apa cat sa le acopere si acoperim cratita cu folie de aluminiu sau capac.
Le punem la cuptor pentru 50 minute/200C , cratita acoperita.
Apoi indepartam capacul si le mai lasam 30 minute/ 180C.
Se servesc calde cu mamaliguta si ardei iute.
Sarmale de post in sectiune – vezi foto.
Pofta Buna!