Ingrediente Prajitura cu nuca si bezea
Aluat fraged: 120 gr zahar tos, 3 galbenusuri, 500 gr faina , 250 gr unt , sare, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie.
Decor: 3 albusuri, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 300 gr nuca zdrobita.
Mod de preparare Prajitura cu nuca si bezea
- Zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie , galbenusurile se amesteca cu untul la temperatura camerei.
- Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat consistent. Aluatul se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Separat se bat albusurile spuma cu zahar apoi se amesteca cu zaharul vanilat si nuca zdrobita. Se amesteca bine si se intinde uniform peste aluatul fraged.
- Prajitura se coace la foc mic, timp de 30 min .
- Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa preferinta.
Desertul ideal pentru cafeaua aromata de la micul dejun.
Pofta Buna!