Vrei o alternativa sanatoasa si delicioasa la carne? Incearca aceasta reteta de soia marinata la cuptor. Este perfecta pentru pranz sau cina si are un gust savuros. In plus, se prepara usor si nu ai nevoie de ingrediente. Daca esti fan soia, iti recomand si tocanita de rosii cu soia.
Ingrediente necesare pentru soia marinata
200 g soia cuburi (nefiarta), apa si sare (pentru fierbere), 3 linguri ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, 1 lingurita mustar, 2-3 catei de usturoi pisati, piper dupa gust, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare dupa gust, 5 fiere de patrunjel proaspat.
Soia se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei 20-30 de minute in apa cu sare). Dupa fierbere, se scurge bine si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.
Cum se prepara soia marinata la cuptor
Intr-un bol, pregatim marinata: amesteca uleiul cu zeama de lamaie, mustarul, usturoiul, piperul, cimbrul si boiaua de ardei.
Adaugam in marinata cuburile de soia fierte si stoarse.
Le lasam la odihnit pentru 15 minute, sa absoarba bine aromele.
Dupa ce s-a marinat, punem soia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem soia in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.
Sau pana cand cuburile devin usor crocante la exterior. Presarm cu patrunjel proaspat maruntit.
Aceasta soia marinata la cuptor este ideala langa o salata proaspata, piure de cartofi sau orez.
Se poate pastra la frigider si reincalzi a doua zi – gustul ramane la fel de bun!
Pofta Buna!