Daca vreti o masa rapida si plina de gust, mancarea de urzici cu malai este alegerea perfecta!
Este o reteta sanatoasa si plina de vitamine, perfecta pentru zilele racoroase de primavara. Eu am invatat-o de la bunica mea si astazi o voi impartasi si cu voi. Daca va place mancarea de urzici cu malai, cu siguranta veti indragi si alte retete cu urzici! Va invit sa incercati si Mancarea de urzici cu orez – o reteta satioasa, ideala pentru o masa de pranz hranitoare.
Preparare Mancare de urzici cu malai
Va recomand folosirea unor manusi pentru a proteja pielea si a evita iritatiile.
Primul pas este sa alegem frunzele urzicilor si apoi sa le spalam foarte bine.
Le punem in mai multe ape reci, pana cand apa devine limpede.
Le punem intr-o strecuratoare pentru a se scurge de apa.
Punem o cratita cu 400 ml de apa pe foc.
Cand apa incepe sa fiarba, le adaugam si le lasam sa se opareasca 7-8 minute.
Nu aruncam apa, o vom folosi la final.
Scoatem urzicile din apa fierbinte si le punem intr-o sita sa se scurga.
Intr-o tigaie, incingem uleiul si adaugam ceapa, usturoiul taiate marunt.
In timp ce ceapa si usturoiul se gatesc, tocam urzicile scurse si temperate.
Amestecam urzicile cu malai, le punem in tigaia cu ceapa si le amestecam bine.
Dupa 2 minute, adaugam apa in care au fiert urzicile.
Lasam mancarea sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand.
Adaugam sare dupa gust.
Mancarea este gata atunci cand malaiul este bine fiert si toate ingredientele s-au imbinat perfect.
Servim mancarea de urzici alaturi de mamaliga sau simpla, ca un preparat de post delicos si hranitor.
Pofta buna!