4.9/5 - (29 votes)
Prepara varza a la Cluj, un preparat traditional romanesc delicios si usor de gatit. Urmeaza pasii simpli pentru a obtine un preparat savuros, perfect pentru mesele in familie!
Varza murata se taie marunt , se stoarce bine si se pune intr-o cratita.
Adaugam 1 crenguta mica de cimbru, apa cat sa o acopere si se pune la fiert pana se inmoaie.
Orezul se fierbe in apa cu sare , piper si legume deshidratate. 1 cana de orez = 3 cani de apa.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, iar cand devine sticloasa se adauga carnea.
Condimentam cu piper , sare si cimbru dupa gust.
Adaugam sosul de rosii cu ardei , apa ( 50 ml) si lasam sa fiarba la foc mic pana scade sosul ( maxim 30 minute).
Intr-un vas termorezistent ( am folosit un vas din lut) asezam : un start de varza, 1 strat de carne, 1 strat de orez .
Ultimul strat este de varza.
Deasupra adaugam smantana si presaram cimbru proaspat.
Pofta buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează