Varza a la Cluj

Varza a la Cluj
Ingrediente:

600 gr varza murata, 4 buc ceapa, 60 ml ulei, 15 gr legume deshidratate, 600 gr carne tocata amestec vita si porc, 4 linguri pline sos de rosii cu ardei, 150 gr orez, 200 gr smantana grasa, cimbru, piper, sare - dupa gust.

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

6

4.9/5 - (29 votes)
Prepara varza a la Cluj, un preparat traditional romanesc delicios si usor de gatit. Urmeaza pasii simpli pentru a obtine un preparat savuros, perfect pentru mesele in familie!

Varza murata se taie marunt , se stoarce bine si se pune intr-o cratita.
Adaugam 1 crenguta mica de cimbru, apa cat sa o acopere si se pune la fiert pana se inmoaie.
Orezul se fierbe in apa cu sare , piper si  legume deshidratate. 1 cana de orez = 3 cani de apa.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, iar cand devine sticloasa se adauga carnea.
Condimentam cu piper , sare si cimbru dupa gust.
Adaugam sosul de rosii cu ardei , apa ( 50 ml) si lasam sa fiarba la foc mic pana scade sosul ( maxim 30 minute).
Intr-un vas termorezistent ( am folosit un vas din lut) asezam : un start de varza, 1 strat de carne, 1 strat de orez .
Ultimul strat este de varza.
Varza a la Cluj
Deasupra adaugam smantana si presaram cimbru proaspat.
Varza a la ClujSe pune la cuptor, la foc mic, cca 40 minute.
Varza a la Cluj
Pofta buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *