Spalam merele, indepartam coaja si mijlocul.
Le taiem cubulete , le amestecam cu zahar si se pun intr-o cratita.
Se calesc 5 minute, la foc mediu.
Dupa racire, peste mere adaugam scortisoara si amestecam.
Untul se pune intr-un bol , deasupra unui vas cu apa fierbinte.
Intr-un bol mixam zaharul cu ouale intregi.
Adaugam treptat laptele, untul topit si praful de sare.
Amestecam si adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Cu miscari usoare, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam jumatate de compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiune 20×30 ).
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 10 minute.
Adaugam compozitia de mere pe toata suprafata prajiturii.
Adaugam restul de compozitie si introducem la cuptor pentru inca 15 minute.
Dupa coacere, prajitura se lasa la racit si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Se portioneaza in 20 bucati.
Pofta Buna!